Verschillende workshops met ArtClaySilver in atelier Pallasart

Art Clay Silver / Zilverklei

Als je een workshop met ArtClaySilver of zilverklei gaat doen, wil je natuurlijk deskundig advies én gegarandeerd met een zilveren sieraad naar huis. Helaas groeit er naast een netwerk van gedegen instructeurs ook een zwarte markt van mensen die zich voordoen als instructeurs maar dit niet zijn. Hierdoor zie ik almaar meer mislukte stukken die door ondeskundigheid in elkaar geprutst zijn. In atelier Pallasart heb je te maken met een juweelontwerpster/goudsmid en gediplomeerd én ervaren lesgeefster in Art Clay Silver. In 2005 heb ik al kennisgemaakt met Art Clay Silver en was direct enthousiast. Begin 2006 heb ik dan ook deelgenomen aan de 1ste opleiding die hiervoor in België gegeven werd. Daarmee ben ik van de allereerste lichting gediplomeerde Art Clay Silver lesgevers in België. Vervolgens heb ik het certificaat instructeur niveau 2 met onderscheiding behaald en blijf steeds extra cursussen en masterclasses volgen (o.a. bij Pam East, Gordon Uyehara, Layle Rayfield, Hattie Sanderson, Dan Cormier, Hadar Jacobson, Angela Crispin, Kirstin Paal, en bij de Japanse Master Ryota) zodat ik steeds op de hoogte blijf van nieuwe ontwikkelingen en zal dat in de toekomst ook blijven doen. Begin 2009 ben ik toegetreden tot het internationale metalclay-gilde en in 2013 is ook het Higher Teacher Certificaat aan mij toegekend.
Je mag dan ook vakkundig advies van ontwerp tot en met de uitvoering verwachten. Mocht er ondanks alle zorg toch iets mis gaan, dan heb je in atelier Pallasart ALTIJD garantie.

Het workshop rooster wordt twee maal per jaar gemaakt. De data per type workshop vind je hieronder. Je kan hiervoor inschrijven via de mail. Er wordt altijd in kleine groepjes gewerkt zodat er tijd en aandacht is voor iedereen zijn wensen. Als je zelf met een groep, bv een vrijgezellen, een teambuilding , een speciale verjaardag of gewoon met een aantal vriendinnen apart een workshop wenst, dan kan dat ook. Vraag naar de beschikbaarheid van de door jouw gewenste datum en ook naar de speciale groepstarieven.

Atelier Pallasart het enige sieradenatelier in de wijde omgeving van Leuven waar de prijs voor de Art Clay Silver workshops echt inclusief alles is, geen verrassingen, je weet dus precies waar je aan toe bent.

Workshop: zilveren hanger en/of oorbellen maken

Dit is een echte beginners workshop van een halve dag en is speciaal bedoeld voor iedereen die nog nooit met Art Clay Silver heeft gewerkt en wil ervaren hoe je van een klein blokje kneedbaar zilver (zilverklei) tot een gepolijst zilveren sieraad komt. In deze workshop maakt iedereen een zilveren hanger en/of oorbellen naar eigen smaak. We starten bij het begin en leren je met gewone klei enkele boetseertechnieken aan. Daarna werken we ieders ontwerp uit, en beginnen we aan het echte werk in Art Clay Silver (zilverklei). In het tijdsbestek is er rekening gehouden met de droogtijd, baktijd en het afwerken van je sieraad. Je gaat dus met je eigen ontworpen zilveren juweel om je hals en/of in je oorbellen naar huis. Er zijn altijd veel voorbeelden aanwezig, dus ook voor de iets minder creatieven onder jullie, zijn er altijd voldoende ideeën.

Workshop data

 • maandag avond 2 maart 2020 van 19.00 - 23.00 uur, nog 2 plaatsen
 • zaterdag namiddag 18 april 2020 van 13.00 - 17.00 uur, VOLZET
!! door de CORONA maatregelen is deze workshop afgelast. Alle cursisten zullen hierover persoonlijk bericht ontvangen!!
 • vrijdag namiddag 22 mei 2020 van 13.00 - 17.00 uur, nog 3 plaatsen
  brugdag na hemelvaart

Workshop prijs

De kosten voor deze workshop zijn 72 of 79 Euro, afhankelijk van de hoeveelheid zilverklei waarmee je je ontwerp wenst te maken; respectivelijk 7 gram of 10 gram ACS (zilverklei). In het bedrag is ALLES inbegrepen, dus naast het benodigde zilver ook het gebruik van pasta en/of zilverspuitje, bevestiging voor de hanger en een ketting (geen zilveren) of zilveren oorhaakjes. Verder kan je gebruik maken van alle gereedschappen aanwezig in het atelier en zijn koffie, thee en water en iets lekkers natuurlijk ook inbegrepen in de prijs.

Workshop : Zilveren ring maken met Art Clay Silver

In deze workshop leer je de basis om een zilveren ring te maken van zilverklei. Dat duurt een hele dag of twee avonden. Het kost immers wat tijd om een ring op maat te maken én mooi af te werken. Je kan deze workshop doen zonder ervaring, maar het helpt natuurlijk als je al eens met Art Clay Silver gewerkt hebt. We maken een band-vormige ring, deze kan breed zijn of smal, mooi rond of overlappend, strak of bv versierd met lijntjes of met een kunstwerk erop. Kortom je maakt wat bij jou smaak past. Geen inspiratie, geen nood, er zijn zeer veel voorbeelden aanwezig. In het tijdsbestek is er rekening gehouden met de droogtijd, baktijd en het afwerken van je ring. Je gaat dus naar huis met je eigen op maat gemaakte zilveren ring aan je vinger.

Workshop prijs

De kosten voor deze workshop zijn 90 Euro. In het bedrag is ALLES inbegrepen, dus naast een pakje van 10 gram ACS (het benodigde zilver) ook het gebruik van pasta en/of zilverspuitje, en eventuele andere benodigdheden. Verder kunt U gebruik maken van alle gereedschappen aanwezig in het atelier en zijn koffie, thee en water en iets lekkers natuurlijk ook inbegrepen in de prijs.

Workshop data

avond workshop:
 • woensdagen 22 + 29 januari 2020 van 19.00 - 22.00 uur, VOLZET
dag workshop:
 • zaterdag 28 maart 2020 van 10.00 - 16.00 uur, VOLZET
!! door de CORONA maatregelen is deze workshop afgelast. Alle cursisten zullen hierover persoonlijk bericht ontvangen!!
 • zaterdag 20 juni 2020 van 10.00 - 16.00 uur, nog 4 plaatsen

Workshop: leren solderen op Art Clay Silver

Wil je ook graag meer ontwerp mogelijkheden, je skills uitbreiden en fijner leren werken met Art Clay Silver, dan is deze korte reeks van 3 avonden iets voor jou! Je maakt je sieraad in Art Clay, maar de afwerking doe je met een klassieke edelsmeed techniek, namelijk solderen. Je kan op deze manier hele fijne oorstekers maken, zetkastjes asymmetrisch bevestigen, haakjes plaatsen waar de standaard bails backs niet passen, of oogjes, bogen ed in sterling zilver aan je werkstukken maken. Dat zijn slechts enkele van de mogelijkheden. De eerste les gaan we aan de slag om te leren solderen, volgens de klassieke methode met een brandertje. De tweede les maken we enkele fijne stukken met Art Clay Silver, die we dan de derde les afwerken met de soldeertechniek.

Workshop data

 • !! door de CORONA maatregelen is deze korte workshopreeks dit voorjaar afgelast. Alle cursisten zullen hierover persoonlijk bericht ontvangen!!

Workshop prijs

De kosten voor deze korte workshopreeks zijn 150 Euro, ALLES inbegrepen, dus incl pakje van 10 gram ACS (zilverklei) + wat u nodig heeft aan sterling zilveren accessoires. U kunt gebruik maken van de gereedschappen aanwezig in het atelier. Verder zijn koffie, thee en water, iets lekkers ook inbegrepen in de prijs.

Workshop: Lessenreeks werken met Art Clay Silver

Op 5 avonden én een hele zaterdag leer je verschillende technieken om met Art Clay Silver zilveren sieraden te maken. Deze lessenreeks is speciaal bedoeld voor jou als je in Art Clay Silver een nieuwe hobby ziet. Ervaring is niet nodig, we beginnen bij het begin.
Les 1: Introductie zilveren sieraden maken. We maken een zilveren hanger met een motief.
Les 2: We beginnen aan een organisch juweel van natuurlijke materialen en starten de basis voor een hol object.
Les 3: We leren hoe je filigrain werk maakt met zilverklei, hoe die te bevestigen en werken ons organisch stuk af.
Les 4: Hoe maak je sieraden op maat met zilverklei, en we leren diverse vormen ringen maken.
Les 5: Je ring wordt afgewerkt en leren zirconia's zetten in art clay.
Les 6: Vrije ontwerpen, je mag maken wat je wil.
Je hebt inmiddels zoveel kennis op gedaan dat je thuis ook aan de slag kan om zelf zilveren juwelen te maken.

Workshop prijs

De kosten voor deze lessenreeks zijn 395.00 Euro, alle materialen voor de projecten inbegrepen. Voor elke cursist is een materiaalpakket ter waarde van ± 220 Euro inbegrepen, waarmee er tussen de 8 en 12 zilveren sieraden gemaakt worden. De inhoud van dit pakket is: pakjes ACS van 7, 10 én 20 gram, 10 gram pasta, 10 gram spuitpasta met spuitmondjes, kurkklei, het nodige bevestigingsmateriaal zoals haakjes, oogjes en een aantal zirconia's en zilveren oorhaakjes. Je kan gebruik maken van de gereedschappen aanwezig in het atelier, en je kan inspiratie opdoen uit de verschillende aanwezige sieraden en boeken. Koffie, thee, water en iets lekkers is er elke avond en op de laatste zaterdag is er een verzorgde lunch voorzien.

Workshop data

 • !! door de CORONA maatregelen zal deze workshop verplaatst moeten worden. Alle cursisten zullen hierover persoonlijk bericht ontvangen!!

  woensdagen 20 en 27 mei, 3, 10 en 17 juni 2020 van 19.00 - 22.00 uur
  + zaterdag 27 juni 2020 van 10.00-17.00 uur,
  VOLZET

Workshop: Meer technieken met Art Clay Silver, gevorderden.

Afhankelijk van wat je wil leren, worden deze workshops op één of meerdere avonden op aanvraag ingericht.
- Je kan holle objecten (zonder kurk) zoals kralen leren maken
- hoe kan je edelstenen die je niet mee kan bakken in je sieraad zetten
- accenten in 24 kt goud aanbrengen met de Keum Boo techniek
- de meest populaire techniek is hoe je kleur aanbrengt in je sieraad met behulp van UV resin
Deze en meer mogelijkheden kan je leren in atelier Pallasart, vraag ernaar.

Workshop prijs

De prijs van de workshop is afhankelijk van je wensen. Wil je privéles of is het een klein groepje waarmee je samen een techniek wil leren? Wat wil je leren, stenen zetten of met goud werken? Dan zal de prijs sterk bepaald worden door je materiaal keuze. Wil je met UV-resin kleur aanbrengen in je juwelen, dan moet je op twee avonden rekenen en dan komt het aan 120 Euro, materialen inbegrepen. Verdere specificaties en beschikbaarheid van data kan je aanvragen via een email.