Atelier Pallasart is onderscheiden met diverse kwaliteits labels

Over ons

Het atelier is opgericht in 2004 en heeft de naam Pallasart meegekregen. De naam is een referentie naar de Griekse godin voor kunst en wetenschap, Pallas Athene. Haar voorletters samen met die van haar Romeinse tegenhanger (Minerva) vormen een link naar de naam van de oprichtster van het atelier, Petra (P.A.M.) Warmerdam en haar scholing. Het is een kleine onderneming / atelier, wat we graag willen behouden. Zo kan persoonlijk advies, oog voor detail én kwaliteit voorop blijven staan voor onze klanten. De naam is inmiddels uitgegroeid tot een gerenomeerde merknaam, welke gedeponeerd is en garant staat voor ambachtelijke sieraden en verzorgde complete all-in workshops.
Je kan er terecht voor :
- een hedendaagse eigen collectie juwelen
- voor gepersonaliseerde ontwerpen en gravures
- herstellingen en transformaties van (oude gouden) juwelen
- zilveren juweel onderdelen zoals kettingen, slotjes, ringetjes, oorbelfournituren etc
- diverse professionele workshops, maar ook vrijgezellenfeestjes
 
Vanuit de Belgische ambachtensector was er al langer vraag naar (h)erkenning/zichtbaarheid van onze handgemaakte producten. In de landen om ons heen weet de klant beter waar ze aan toe zijn, door verschillende authenticiteitslabels. In 2013 werden hiervoor de eerste stappen voor ondernomen door UNIZO. Wij hebben dan ook meteen een aanvraag gedaan en op 1 oktober 2013 werd Petra, zaakvoerster en goudsmid van Pallasart onderscheiden met dit prestigieuze label Handmade in Belgium, kortweg HIB-label. In 2014 werd het meesterteken door de muntmeester van het waarborgkantoor van de Koninklijke Munt in Brussel goedgekeurd. Halfweg 2016 is er ook een wettelijk kader voor ambachtslui ingevoerd en zijn wij meteen ook erkend als ambachtsman/vrouw door FOD economie.
Deze Belgische labels en de erkenning garanderen jou als klant dat het om authentiek handgemaakte producten gaat. Het is juridisch ingebed en geniet een wettelijke bescherming. Wanneer je een juweel koopt, dat gemaakt is in atelier Pallasart, dan mag je bij aankoop er zeker van zijn dat het om een handgemaakt en origineel stuk gaat.
 
Atelier Pallasart organiseert sinds 2006 ook diverse workshops om zelf zilveren sieraden te maken. De meeste workshops vinden plaats in ons atelier, maar bepaalde workshops zoals die met Art Clay Silver of parels knopen kunnen ook op verplaatsing georganiseerd worden. Nadat in 2012 het atelier serieus uitgebouwd is, zijn ook de workshop mogelijkheden sterk uitgebreid met ook verschillende lessen edelsmeden. Deze kunnen enkel in het atelier georganiseerd worden, vanwege de speciale apparaten, gereedschappen en chemicaliën die daarvoor nodig zijn.

Waar je ook naar op zoek bent op deze website, advies, een speciaal sieraad, een gezellige workshop met vriend(inn)en, een bedrijfsuitje of teambuilding activiteit of een sieraad dat U voor een speciale gelegenheid vervaardigd zou willen hebben, ik wens U veel surf plezier.

Petra Warmerdam, goudsmid