Parels knopen is een eeuwenoude ambachtelijke techniek

Parels knopen

Het knopen van parels is een oude techniek, waarmee je parels beschermd worden voor beschadigingen. De professionele knoop techniek wordt ook wel spitten genoemd, welke we gaan aanleren. Naast de praktische kanten van het knopen krijg je ook veel informatie over zoetwaterparels, hoe de kwaliteit te herkennen, welke draad te gebruiken, hoe je parels het best onderhoudt etc.
We starten met het uitzoeken van parels. In het atelier is een ruime collectie zoetwaterparels aanwezig, in diverse kleuren, kwaliteiten en vormen. Je mag zelf ook parels meebrengen, als je bv een erfstuk een nieuw leven wil geven of een gebroken parelsnoer moet herknopen. Daarna kiezen we de juiste draadkleur en dikte die bij de zoetwaterparels passen van je keuze passen en gaan we aan de slag.
Atelier Pallasart het enige sieradenatelier in de wijde omgeving van Leuven waar u precies weet waar u aan toe bent. Bovendien worden er parelssnoeren direct zonder tussenhandel geleverd én aan een zeer goede prijs kwaliteit verhouding.

Workshop data

Door de CORONA maatregelen zullen er minder workshops georganiseerd kunnen worden dit najaar. Voorlopig zal er voor deze workshop maar één moment worden ingepland.
  • dinsdag 15 december 2020 van 19.00 - 22.00 uur, nog 4 plaatsen

Workshop prijs

De kosten voor deze workshop zijn 25 Euro. Parels en een zilveren slotje voor de afwerking zijn NIET in de prijs inbegrepen. Er zijn er immers in diverse prijsklassen en u mag er zelf ook meebrengen. Indien u parels in het atelier aankoopt krijgt u 20% korting op de hele collectie zoetwaterparels én op de zilveren slotjes. Koffie, thee, water en iets lekkers zijn uiteraard wel inbegrepen in de prijs.