Over Pallasart

motto atelier Pallasart passie edelsmid - goudsmid


Unieke juwelen, made in Belgium

Pallasart is een intiem juwelenatelier in Leuven (Kessel-Lo) met een passie voor juweelontwerp en handwerk op maat. Omdat we geloven dat ieder juweel een verhaal vertelt, staan persoonlijk klantencontact en vakmanschap centraal. Als klant word je van A tot Z begeleid. Het resultaat? Een uniek design sieraad dat jouw verhaal vertelt.

Onze naam is een knipoog naar Pallas, de Griekse godin van kunst en wetenschap. Die kruisbestuiving vind je ook terug in onze eigen juwelencollectie: een samenspel van geometrische vormen, natuurinvloeden en verbeeldingskracht.

Een juweel op maat laten maken?

Edelsmid, kinderdroom van goudwaarde

Het sympathieke gezicht achter Atelier Pallasart? Dat is Petra Warmerdam, juweelontwerpster en goudsmid. Al van kindsbeen af wilde ze goudsmid worden en droomde ze van haar eigen juwelenatelier. Gedreven door haar creatieve honger schoolde ze zichzelf bij in juweelontwerp en edelsmederij en kon ze rekenen op groeiende belangstelling van buitenaf. Zo ging in 2004 haar droom in vervulling en richtte ze haar eigen atelier op. Sindsdien maakt ze naast custom-made juwelen ook een eigen collectie en deelt ze haar ervaring en passie als lesgeefster. 

Bekijk hier onze juwelenworkshops


Petra Warmerdam goudsmidatelier Pallasart erkend goudsmid, handmade in Belgium label en geregistreerd bij de Koninklijke munt van Belgiƫ

Vanuit de Belgische ambachtensector was er al lang vraag naar authenticiteitslabels, zodat er een (h)erkenning/zichtbaarheid is van onze handgemaakte producten. In 2013 werden hiervoor de eerste stappen voor ondernomen door UNIZO. Petra werd in 2013 al onderscheiden met dit prestigieuze label Handmade in Belgium, kortweg HIB-label.

In 2014 werd haar meesterteken door de muntmeester van het waarborgkantoor van de Koninklijke Munt in Brussel goedgekeurd. Petra stempelt dan ook met trots dit teken in al haar juwelen.

Halfweg 2016 is er ook een wettelijk kader voor ambachtslui gecreƫerd en werd Petra ook erkend als ambachtsvrouw door FOD economie. (In register: Warmerdam - nummer 1234)

Het mogen voeren van deze Belgische labels garanderen jou als klant dan ook, dat het om authentiek handgemaakte ambachtelijke producten gaat.


Over Pallasart
close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x