Art Clay Silver / Zilverklei

juwelen maken met Art Clay Silver of zilverklei

Workshop: zilveren hanger en/of oorbellen maken

Zelf zilveren hanger of oorbellen maken

Dit is een echte beginners workshop van een halve dag en is speciaal bedoeld voor iedereen die nog nooit met Art Clay Silver heeft gewerkt en wil ervaren hoe je van een klein blokje kneedbaar zilver (zilverklei) tot een gepolijst zilveren sieraad komt. In deze workshop maakt iedereen een zilveren hanger en/of oorbellen naar eigen smaak. We starten bij het begin en leren je met gewone klei enkele boetseertechnieken aan. Daarna werken we ieders ontwerp uit, en beginnen we aan het echte werk in Art Clay Silver (zilverklei). In het tijdsbestek is er rekening gehouden met de droogtijd, baktijd en het afwerken van je sieraad. Je gaat dus met je eigen ontworpen zilveren juweel om je hals en/of in je oorbellen naar huis. Er zijn altijd veel voorbeelden aanwezig, dus ook als je denkt iets minder creatief te zijn, zijn er altijd voldoende ideeën voorhanden.

Workshop prijs

De kosten voor deze workshop zijn 85 of 92,50 Euro, afhankelijk van de hoeveelheid zilverklei waarmee je je ontwerp wenst te maken; respectivelijk 7 gram of 10 gram ACS (zilverklei). In het bedrag is ALLES inbegrepen, dus naast het benodigde zilver ook het gebruik van pasta en/of zilverspuitje, bevestiging voor de hanger en/of zilveren oorhaakjes. Verder kan je gebruik maken van alle gereedschappen aanwezig in het atelier en zijn koffie, thee en water en iets lekkers natuurlijk ook inbegrepen in de prijs.

Data

donderdag 22 februari 2024, van 19.00 - ± 22.30 uur, VOLZET

dinsdag 21 mei 2024, van 19.00 - ± 22.30 uur, nog 5 plaatsen beschikbaar

als je liever een avond of namiddag met een groepje van 3-6 personen wil reserveren, dan kan dat ook, laat het ons weten via de mail


Workshop : Zilveren ring maken met Art Clay Silver

In deze workshop leer je de basis om een zilveren ring te maken van zilverklei. Dat duurt een hele dag of twee avonden. Het kost immers wat tijd om een ring op maat te maken én mooi af te werken. Je kan deze workshop doen zonder ervaring, maar het helpt natuurlijk als je al eens met Art Clay Silver gewerkt hebt. We maken een band-vormige ring, deze kan breed zijn of smal, mooi rond of overlappend, strak of bv versierd met lijntjes of met een kunstwerk erop. Kortom je maakt wat bij jou smaak past. Geen inspiratie, geen nood, er zijn zeer veel voorbeelden aanwezig. In het tijdsbestek is er rekening gehouden met de droogtijd, baktijd en het afwerken van je ring. Je gaat dus naar huis met je eigen op maat gemaakte zilveren ring aan je vinger.

Zelf een zilveren ring maken


Workshop prijs

De kosten voor deze workshop zijn 98 Euro. In het bedrag is ALLES inbegrepen, dus naast een pakje van 10 gram ACS (het benodigde zilver) ook het gebruik van pasta en/of zilverspuitje, en eventuele andere benodigdheden. Verder kan je gebruik maken van alle gereedschappen aanwezig in het atelier en zijn koffie, thee en water en iets lekkers natuurlijk ook inbegrepen in de prijs.

Data

wordt mee ingeroosterd op aanvraag

als je liever een 2 avonden of een hele dag met een groepje van 3-6 personen wil reserveren, dan kan dat ook, laat het ons weten via de mail

Workshop: leren solderen op Art Clay Silver

Art Clay Silver technieken uitbreiden, leren solderen

Wil je ook graag meer ontwerp mogelijkheden, je skills uitbreiden en fijner leren werken met Art Clay Silver, dan is deze korte reeks van 3 avonden iets voor jou! Je maakt je sieraad in Art Clay, maar de afwerking doe je met een klassieke edelsmeed techniek, namelijk solderen. Je kan op deze manier hele fijne oorstekers maken, zetkastjes asymmetrisch bevestigen, haakjes plaatsen waar de standaard bails backs niet passen, of oogjes, bogen ed in sterling zilver aan je werkstukken maken. Dat zijn slechts enkele van de mogelijkheden. De eerste les gaan we aan de slag om te leren solderen. Je leert de klassieke edelsmeed methode met soldeer en een brandertje. De tweede les maken we enkele fijne stukken met Art Clay Silver, die we dan de derde les afwerken met de soldeertechniek.


Workshop prijs

De kosten voor deze korte workshopreeks zijn 190 Euro, ALLES inbegrepen, dus incl pakje van 10 gram ACS (zilverklei) + wat u nodig heeft aan sterling zilveren accessoires. U kunt gebruik maken van de gereedschappen aanwezig in het atelier. Verder zijn koffie, thee en water, iets lekkers ook inbegrepen in de prijs.

Data

wordt mee ingeroosterd op aanvraag

Workshop: Lessenreeks werken met Art Clay Silver

Op 5 avonden én een hele zaterdag leer je verschillende technieken om met Art Clay Silver zilveren sieraden te maken. Deze lessenreeks is speciaal bedoeld voor jou als je in Art Clay Silver een nieuwe hobby ziet. Ervaring is niet nodig, we beginnen helemaal bij het begin.

Les 1: Introductie zilveren sieraden maken. We maken een zilveren hanger met een motief.

Les 2: We beginnen aan een organisch juweel van natuurlijke materialen en starten de basis voor een hol object.

Les 3: We leren hoe je filigrain werk maakt met zilverklei, hoe die te bevestigen en werken ons organisch stuk af.

Les 4: Hoe maak je sieraden op maat met zilverklei, en we leren diverse vormen ringen maken.

Les 5: Je ring wordt afgewerkt en leren zirconia's zetten in art clay.

Les 6: Vrije ontwerpen, je mag maken wat je wil.

Je hebt inmiddels zoveel kennis op gedaan dat je thuis ook aan de slag kan om zelf zilveren juwelen te maken.
Lessenreeks leren werken met Art Clay Silver of zilverklei


Workshop prijs

De kosten voor deze lessenreeks zijn 495 Euro, alle materialen voor de projecten inbegrepen. Voor elke cursist is een materiaalpakket ter waarde van ± 300 Euro inbegrepen, waarmee er tussen de 8 en 12 zilveren sieraden gemaakt worden. De inhoud van dit pakket is: pakjes ACS van 7, 10 én 20 gram, 10 gram pasta, 10 gram spuitpasta met spuitmondjes, houtklei, het nodige bevestigingsmateriaal zoals haakjes, oogjes en een aantal zirconia's en zilveren oorhaakjes. Je kan gebruik maken van de gereedschappen aanwezig in het atelier, en je kan inspiratie opdoen uit de verschillende aanwezige sieraden en boeken. Koffie, thee, water en iets lekkers is er altijd aanwezig.

Data

donderdagavonden  18 april, 25 april, 2 mei, 9 mei en 16 mei steeds van 19.00 - ± 22.00 en zaterdag 25 mei van 10.00 - 17.00 uur  Nog slechts 1 plaats beschikbaar

Als je interesse hebt, kan je ons dat altijd laten weten dan verwittigen wij je bij de inplanning een nieuwe reeks.

Workshop: Meer technieken met Art Clay Silver, gevorderden.

Andere technieken, juwelen maken met zilverklei of Art Clay Silver

Afhankelijk van wat je wil leren, worden deze workshops op één of meerdere avonden op aanvraag ingericht.

- Je kan holle objecten (zonder kurk) zoals kralen leren maken

- hoe kan je edelstenen die je niet mee kan bakken in je sieraad zetten

- accenten in 24 kt goud aanbrengen met de Keum Boo techniek

- de meest populaire techniek is hoe je kleur aanbrengt in je sieraad met behulp van UV resin

Deze en meer mogelijkheden kan je leren in atelier Pallasart, vraag ernaar.

Workshop prijs

De prijs van de workshop is afhankelijk van je wensen. Wil je privéles of is het een klein groepje waarmee je samen een techniek wil leren? Wat wil je leren, stenen zetten of met goud werken? Dan zal de prijs sterk bepaald worden door je materiaal keuze. De tijdsduur zal meestal minstens twee middagen of avonden in beslag nemen, en de prijs start vanaf 130 Euro, materialen inbegrepen. Verdere specificaties en beschikbaarheid van data kan je aanvragen via een email.

Data

Enkel op aanvraag

Interesse?


Art Clay Silver / Zilverklei

Edelsmeden

Parels knopen

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x