Edelsmeden

Edelsmeden, wals voor edelmetaal

Workshop: Edelsmeden voor beginners

Workshop edelsmeden voor beginners

Voor ambachtelijk smeedwerk is een zekere technische bagage noodzakelijk om van edelmetaal een sieraad te kunnen maken. In deze beginnersreeks van 6 avonden maak je kennis met diverse basistechnieken, zoals zagen, vijlen, boren, gloeien, solderen, draadtrekken, walsen, metaal vormgeven en polijsten. In deze initiatie cursus krijg je een vaste opdracht om te maken, een zilveren schakel armband. Om dit juweel te kunnen realiseren komen alle genoemde basis technieken aan bod en al doende leer je enkele basistechnieken aan.

Workshop prijs

De kosten voor deze 6 initiatie lessen zijn 180 Euro. Hierbij is het gebruik van de gereedschappen en branders/gas, koffie, thee en water en iets lekkers inbegrepen. Het materiaal dat je verbruikt NIET! Je start met een half fabricaat, een gewogen dikke sterling zilveren draad. Aan het eind van de 6 lessen wordt hetgeen je teruggeeft ook gewogen en je betaalt het verschil aan de dagprijs. Ook de andere verbruiksartikelen, zoals zilversoldeer, zaagjes ed zijn niet in de prijs inbegrepen en kan je in kleine hoeveelheden in het atelier aankopen.

Data

woensdagen 28/2, 6/3, 13/3, 20/3, 27/3 en 3/4 2024 steeds van 19.00 - 22.00 uur. VOLZET


Workshop: meer technieken edelsmeden gevorderden

Voor deze korte reeks is het noodzakelijk dat je kennis hebt van een minimaal aantal edelsmeed technieken om op een veilige manier met de speciale apparaten, gereedschappen en chemicaliën in het atelier te kunnen werken. Er worden enkele juweel suggesties gedaan om je technieken verder uit te breiden, maar je mag ook zelf een juweel kiezen om te maken. Uiteraard kies je best wat op dat moment binnen je mogelijkheden ligt. Omdat dat voor iedereen anders is, vraagt dat een persoonlijke begeleiding en een individueel werkplan. We leren hoe je aan een ontwerp begint, hoeveel en hoe te smelten, in welke vorm te gieten en hoe je vandaar vertrekt voor jouw eigen ontwerp.

Workshop edelsmeden gevorderden, meer technieken
Workshop prijs

De kosten voor deze korte reeks van 4 lessen is 135 Euro. Hierbij is het gebruik van de gereedschappen en branders/gas, koffie, thee en water en iets lekkers inbegrepen. Het materiaal dat u verbruikt NIET ! Je start met een hoeveelheid edelmetaal nodig voor je individuele werkplan. Na afloop geef je terug wat je niet gebruikt hebt en je betaalt het verschil aan de dagprijs van het edelmetaal. Ook andere verbruiksartikelen die je nodig hebt om je ontwerp te maken zijn niet in de prijs inbegrepen en kan je in kleine hoeveelheden in het atelier aankopen. Verder zijn koffie, thee en water, iets lekkers natuurlijk wel inbegrepen in de prijs

Data

woensdagen 10/1, 17/1, 24/1 en 31/1 2024, steeds  van 19.00 - 22.00 uur, VOLZET

woensdagen 17-24/4, 8/5, 15/5 en 22/5 2024, steeds  van 19.00 - 22.00 uur, VOLZET

EXTRA
donderdagen 30/5, 6/6, 13/6 en 20/6 2024, steeds van 19.00 - 22.00 uur,VOLZET

Workshop: Verloren was technieken

Workshop juwelen - sieraden maken met verloren was technieken

De verloren wastechniek werd al door de Egyptenaren duizenden jaren geleden toegepast om juwelen te maken. Het voordeel van deze techniek is dat er meer organisch gewerkt kan worden en dat er reproductie mogelijkheden zijn. Bovendien is was zacht, gemakkelijker te bewerken dan edelmetaal én heb je geen ervaring nodig om ermee aan de slag te gaan.

In deze korte cursus van 3 avonden kan je kennis maken met verschillende wassoorten en mogelijkheden om er juwelen mee te maken. Er wordt ook af en toe een aparte workshop georganiseerd met een heel bijzondere wassoort, namelijk Mitsuro was.

Je eigengemaakte wascreaties kunnen dan gegoten worden in zilver (of goud). Als je de initiatie cursus edelsmeden hebt gevolgd, dan kan je de gegoten juwelen zelf afwerken op de extra avond, indien niet, dan zal onze goudsmid ze voor je afwerken.

Workshop prijs

Deze korte reeks van 3 avonden kost 135 Euro. Hierbij is de benodigde was voor 2 - 3 juwelen inbegrepen. Als je ze wil laten gieten, dan zijn de gietkosten + de kosten voor het edelmetaal (sterling zilver of 18 kt geel, wit of roodgoud) NIET inbegrepen in de prijs. Als je ze zelf kan afwerken dan kan je op de extra avond gebruik maken van de faciliteiten van het atelier, zonder extra kosten. Als onze goudsmid de stukken voor je moet afwerken, dan wordt er een vergoeding van 15 Euro per stuk gerekend.

De kosten voor de speciale Mitsuro workshop zijn 50 Euro. Hierbij is de Mitsuro was voor 2 - 3 juwelen inbegrepen. Als je ze wil laten gieten, dan zijn de gietkosten + de kosten voor het edelmetaal (sterling zilver of 18 kt geel, wit of roodgoud) NIET inbegrepen in de prijs.

Data

dinsdagen 6/2, 13/2 en 20/2 2024, steeds van 19.00 - 22.00 uur,  VOLZET

Voor degene die de basis cursus edelsmeden gedaan hebben is er gelegenheid om de gegoten stukken af te komen werken op dinsdag 5 maart 2024 van 19.00 - 22.00


EXTRA 

maandagen 27/5, 3/6 en 10/6 2024, steeds van 19.00 - 22.00 uur,  VOLZET

SPECIAL MITSURO WAS , dinsdag 11 juni 2024 van 19.00-22.00, nog slechts 1 plaats beschikbaar

Voor degene die de basis cursus edelsmeden gedaan hebben is er gelegenheid om de gegoten stukken af te komen werken op maandag 24 juni of dinsdag 25 juni 2024 van 19.00 - 22.00

Voor de anderen zijn hun juwelen afgewerkt en kunnen ze worden afgehaald op één van deze avonden of op afspraak.

Interesse?


Edelsmeden

Parels knopen

Art Clay Silver / Zilverklei

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x