Parels knopen

Zoetwaterparelsnoer met geel gouden accenten

Workshop: Professioneel parels knopen

Het knopen van parels is een oude techniek, waarmee je parels beschermd worden voor beschadigingen. De professionele knoop techniek wordt ook wel spitten genoemd, gaan we aanleren. Naast de praktische kanten van het knopen krijg je ook veel informatie over zoetwaterparels, hoe de kwaliteit te herkennen, echt van fake onderscheiden, welke draad te gebruiken, hoe je parels het best onderhoudt etc.

We starten met het uitzoeken van parels. In het atelier is altijd een collectie zoetwaterparels aanwezig, in diverse kleuren, kwaliteiten en vormen. Je mag zelf ook parels meebrengen, als je bv een erfstuk een nieuw leven wil geven of een gebroken parelsnoer moet herknopen. Daarna kiezen we de juiste draadkleur en dikte die bij de zoetwaterparels passen van je keuze passen en gaan we aan de slag.

Workshop prijs

De kosten voor deze workshop zijn 35 Euro. Parels en een zilveren slotje voor de afwerking zijn NIET in de prijs inbegrepen. Er zijn er immers in diverse prijsklassen en u mag er zelf ook meebrengen. Indien u parels in het atelier aankoopt krijgt u 20% korting op de hele collectie zoetwaterparels én op de zilveren slotjes op de workshopavond. Koffie, thee, water en iets lekkers zijn uiteraard wel inbegrepen in de prijs.

Data

maandag 6 mei 2024, van 19.00 - 22.00 uur, VOLZET

Interesse? 

Parels knopen

Edelsmeden

Art Clay Silver / Zilverklei

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x